Vloerverwarming

Onder alle natuursteen en plavuizen vloeren die LensBouw legt, kan het bedrijf vloerverwarming installeren. Natuursteen vloertegels lenen zich bij uitstek voor het gebruik van een vloerverwarmingssysteem. De tegels houden warmte lang vast en voelen heel comfortabel aan bij het lopen en zitten. Bovendien verwarmt de stralingswarmte het lichaam aangenaam en gelijkmatig, zodat de luchttemperatuur enkele graden lager kan zijn. Hierdoor is energiebesparing mogelijk tot wel zo’n 20%!

Er zijn diverse technieken om de vloerverwarming te installeren. Bij ‘frezen’ worden sleuven in de zand en cementvloer gefreesd, waar de verwarmingsbuizen in worden gerold. Bij hardere vloeren wordt gebruik gemaakt van een diamantslijpmachine. De verwarmingsbuizen kunnen ook worden bevestigd óp de vloer. Bij dit ‘beugelen’ wordt gebruik gemaakt van bouwstaalnetten en isolatiematerialen. De buizen worden stevig en gelijkmatig bevestigd aan de netten, waarna de zand en cementvloer wordt aangebracht.

Vloerverwarming is er in meerdere varianten: hoofdverwarming, bijverwarming, de hele vloer of gedeeltelijk. Vloerverwarming via de CV installatie is met name bedoeld voor grote oppervlakken. LensBouw legt de vloertegels én plaatst de verwarming. Er ontstaan daarom nooit problemen t.a.v. garantiebepalingen: het bedrijf is verantwoordelijk voor de gehele vloer. LensBouw levert en installeert de vloerverwarmingsunit (pomp, thermostaat, regelafsluiter etc.) de zuurstofdichte kunststofbuizen, de isolatiematerialen, bouwstaalnetten en aansluitmaterialen. De unit wordt op een makkelijk toegankelijke plaats bevestigd, uiteraard geheel uit het zicht.

Voor badkamers hebben we een uitgebreid pakket elektrische vloerverwarming en spiegelverwarming.

 
Postadres:
Giebelhof 1, 3356 CG Papendrecht, Tel: 06-55923102, E-mail: info@lensbouw.nl, KvK: 24364012, Bank: Rabobank, Rekeningnummer: 141175559
Copyright © 2024, LensBouw - Webdesign door IT Web Works